1 bosje verse oregano

3 tenen knoflook

olijfolie

rode wijnazijn

400 g cherrytomaatjes

2 rode paprika’s

1 ui

2 verse rode peper

1 tl kappertjes

250 g ricotta

450 g rigatoni pasta

30 g Parmezaanse kaas

  1. Warm de oven voor op 180 graden. Pluk de meeste blaadjes van het bosje oregano en maal ze fijn in een vijzel met een snuf zeezout. Fijnhakken met het zout eroverheen kan ook. Pel de knoflookteentjes en vijzel deze erdoorheen. Meng er drie tl olijfolie en 1 tl azijn doorheen, breng op smaak met zwarte peper. 
  2. Halveer de cherrytomaten, verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en hak deze in stukken. Pel de ui en hak ook deze in grove stukken. Halveer de rode peper in de lengte en doe al de groenten bij elkaar in een ovenschaal samen met de kappertjes. Voeg de oregano-knoflookolie toe, laat een scheutje over, en meng dit erdoorheen. 
  3. Maak een kuiltje in het midden van de groenten en leg hier de ricotta in. Wrijf deze in met de resterende oregano-knoflookolie. Voeg een klein scheutje water toe aan de ovenschaal en zet in de oven voor zo’n 50 minuten.
  4. Kook de pasta volgens de verpakking, houd een kopje kookvocht apart. 
  5. Leg de ricotta op een apart bordje. Voeg aan de ovenschaal de uitgelekte pasta en een beetje van het kookvocht toe. Meng goed, schud los. Zorg dat alle smaken uit de ovenschaal in de pasta gaan zitten. Serveer de pasta in een mooie schaal en leg de ricotta erbovenop. Pluk de overgebleven oreganoblaadjes en verdeel over het gerecht. EETSMAKELIJK! PS: ik krijg al trek terwijl ik het gerecht uittyp! 
Categorieën: Recepten

0