2 personen

500 gram witte asperges

1 bol burrata

120 gram diepvries doperwten

1 el creme fraiche

1/4 groente bouillonblokje

30 gram amandelen

bosje dragon

  1. Schil de asperges en snijd één à twee centimeter van het kontje af. Zet ze rechtop in een pan en vul die met koud water. De kopjes moeten boven het water uitsteken, dan worden ze het lekkerst. Leg de deksel op de pan.
  2. Zet het vuur aan en als het water eenmaal kookt, laat je de asperges vijf minuten koken. Zet daarna het vuur uit en laat de asperges met de deksel op de pan nog tien tot vijftien minuten staan. Test daarna of ze goed gaar zijn door even met een mesje in het binnenste van de asperge te prikken. 
  3. Kook de doperwten vijf minuten in een pannetje met water en een stukje van een bouillonblokje. Giet de erwtjes af en pureer ze met de crème fraîche tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak de dukkah. Rooster de amandelen even in een droge koekenpan, tot hun aroma’s vrijkomen. Doe ze samen met de blaadjes dragon in een keukenmachine en maal ze tot een fijn mengsel. Een vijzel werkt ook.
  5. Trek met de achterkant van een lepel een schuine baan van de doperwtenpuree over het bordje. Leg daar een aantal asperges op. Daarop gaat de burrata, waarvan je de zijkant bestrooit met de dukkah. Maak eventueel af met nog wat extra dragon.
Categorieën: Uncategorized

0