4 personen

1 kg witlof

75 g boter

salieblaadjes van 2 takjes

50 g bloem

500 ml volle melk

125 g belegen geitenkaas, geraspt

1 tl grove mosterd

1 sjalotje, gesnipperd

1 el witte wijnazijn

3 el olijfolie, extra vierge

100 g sla

1 el honing

  1. Verwarm de oven voor op 220┬║C. Snijd een dun plakje van de onderzijde van de struikjes witlof en snijd ze over de lengte in kwarten. Smelt in een ruime koekenpan 25 g van de boter. Voeg de witlof toe en bak de groente in 10 min. mooi bruin. Schep regelmatig om zodat ze rondom kleuren. Voeg na 5 min. de blaadjes salie toe.
  2. Smelt intussen de resterende 50 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 3 min. zachtjes. Schenk langzaam en al kloppend met de garde de melk erbij en klop tot een gebonden saus. Verwarm de bechamelsaus nog 2 min. Voeg de kaas toe en laat deze langzaam in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de witlof in een ovenschaal en schenk de bechamelsaus erover. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin.
  4. Klop een vinaigrette van de honing, de mosterd, het sjalotje, de witte wijnazijn en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de slamelange aan met de honingvinaigrette en serveer de sla bij de witlofschotel.
Categorie├źn: Uncategorized

0