2 pizzabodems (of maak je bodem makkelijk zelf!)

75 g parmezaanse kaas

150 g veldsla

50 g gezouten macadamianoten

3 el olijfolie

1/2 courgette

125 g mozzarella

100 g Prosciutto

50 g olijven

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

2. Snijd de kaas in stukjes. Doe de helft van de veldsla, de noten, kaas, olie en peper naar smaak in de keukenmachine en maal in 15 sec. tot een gladde massa. Schraap eventueel naar boven gemalen ingrediënten met een lepel van de binnenkant en schep terug in de mengkom. Maal nog een keer 5 sec. tot een glad mengsel.3

3. Bestrijk de pizzabodems met de veldslapesto. Snijd de courgette en mozzarella in plakjes van 3 mm en verdeel ze over de pizza’s. Halveer de pizza’s.

4. Verdeel de 4 pizzahelften met de snijkanten naar buiten over een met bakpapier beklede bakplaat, zodat de pizza’s op de bakplaat passen. Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de veldsla, de Prosciutto en olijven erover.

Categorieën: Uncategorized

0