voor 12 stuks

16 vellen filodeeg

150 g champignons

2 el tomatenpuree

1 ei

3 tl zwart sesamzaad

400 g spinazie

2 uien

20 g boter

100 g feta

zout en peper

  1. Snipper de uien. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui. Snijd ondertussen de champignons in stukjes en bak ze mee. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend de bladeren slinken. Schep de tomatenpuree erbij en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. 
  2. Ontdooi het filodeeg. En verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Smelt boter in een steelpannetje. Leg een vel filodeeg op het aanrecht, bestrijk met boter en leg er een volgende laag op, herhaal dat nog twee keer zodat je 3 laagjes hebt. Snijd het doormidden. Van elke gemaakt filodeeg vel (3 laagjes) maak je 2 börek rolletjes. Leg de vulling – ca 2 eetlepels – 1,5cm van de rechterrand en onder- en bovenkant. Verkruimel de feta er over. Sla de onder- en bovenkant naar binnen (de 1,5cm die je hebt vrijgelaten) en rol hem dan als een sigaar op. Plak eventueel het uiteinde vast met nog wat boter. Maak zo alle börek rolletjes en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Leg de rolletjes op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de Borek er mee. Bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak in ongeveer 17 minuten af of tot knapperig en goudbruin in de voorverwarmde oven. Lekker om te serveren met een yoghurt/citroen/knoflookdipje!
Categorieën: Uncategorized

0