4 personen

400 g sushirijst

4 el rijstazijn

4 el wijnazijn

65 g suiker

snuf zout

1 komkommer

2 avocado’s

350 kipdijfilet

400 g broccoli

500 g paksoi

1 teen knoflook in plakjes

1 steranijs

150 ml kipbouillon

320 g edamame boontjes

sesamzaad

Voor de saus

50 ml sojasaus

50 ml water

2 tl bruine suiker

1 teen knoflook in plakjes

10 g gember, geraspt

2 tl maizena

2 tl sesamolie

  1. Kook de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat afkoelen. Zet een steelpannetje met de rijstazijn, wittewijnazijn, een mespunt zout en de suiker op laag vuur en roer tot dat de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en meng door de sushirijst. Giet de edamame boontjes af. 
  2. Snijd de komkommer in mooie dunne plakken (in de lengte) zodat je linten krijgt. Ik doe dat met een mandoline, kan ook met een fijnsnijder. Doe alle ingrediënten voor de teriyakisaus in een steelpannetje behalve de sesamolie en maizena. Verwarm op laag vuur en laat al roerende de suiker oplossen. 
  3. Roer in een kommetje de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg dan toe aan de saus. Dit maakt de teriyaki saus dikker. Roer goed en kook zachtjes voor 5 minuten. Laat de saus een beetje afkoelen en voeg de sesamolie toe. Besmeer de kippendijfilet goed met de teriyakisaus. 
  4. Bak de kip in een koekenpan op halfhoog vuur voor 8 minuten, keer regelmatig. Controleer of ze gaar zijn. Haal uit de pan, leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. 
  5. Snijd de broccoli in roosjes. Wanneer je een grote paksoi hebt snijd hem dan in parten, de kleintjes kun je heel gebruiken. Doe ze samen met wat olie en de plakjes knoflook in een flinke koekenpan. Wok de groenten 4 minuten, voeg dan de bouillon en steranijs toe, draai het vuur laag en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Wanneer je graag je groenten zachter eet, wok ze dan iets langer. 
  6. Snijd de kip in mooie plakjes. Verdeel de sushirijst over de kommen. Verdeel de Teriyaki kip over de kommen. Snijd de avocado’s in dunne plakjes. Leg de broccoli, paksoi, komkommerlinten en stukjes avocado in de kommen. Bestrooi met de edamame boontjes en garneer met het sesamzaad.
Categorieën: Uncategorized

0