6 personen

1 lamsbout van 1,5 kg                 

8 el olijfolie        

8-10 teentjes knoflook                 

500 ml runderbouillon                  

Roomboter                                 

peper 

500 ml rode wijn                         

4-6 takjes rozemarijn                  

6 sjalotjes

Raapsteeltjes

500 g doperwtjes

500 g krieltjes

Flinke hand raapsteeltjes             

azijn     

  1. Maak een stuk of 20 inkepingen aan de bovenkant van de lamsbout en vul deze met plakjes knoflook en rozemarijn. Warm de oven voor op 190 graden. Verhit een grote braadpan met een flinke klont boter en braad de lamsbout rondom bruin aan. 
  2. Doe de lamsbout daarna in een braadslee met alle sappen een aanbaksels. Schenk de bouilon en rode wijn erbij. Pel en halveer de sjalotjes en voeg toe aan het vocht. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en braad zo’n 50 – 60 graden totdat deze rose is. Gebruik voor extra zekerheid een kerntemperatuurmeter en steek deze in het dikste deel van de lamsbout tot de kern. Haal de lamsbout bij 58 graden uit de oven en pak in aluminiumfolie. Laat nog even 20 minuten rusten. 
  3. Terwijl de lamsbout in de oven staat kook je de krieltjes gaar in 15 minuten. Blancheer de doperwten de laatste 3 minuten mee. Meng de krieltjes en doperwtjes met de raapsteeltjes. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, zout en peper en schep dit door de salade. Roer er eventueel nog wat blaadjes citroenmelisse door en schep over een grote schaal. Serveer samen met wat heerlijke stukjes rosé lamsbout. 
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0