Olijfolie om in te vetten

Bloem

300 g pure chocolade (70% cacao)

250 g bietjes, geschild

4 grote bio-eieren

150 g kristalsuiker

120 g amandelmeel

1 tl bakpoeder

1 tl cacaopoeder

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm in met olijfolie. Knip een ronde vorm uit bakpapier die op de bodem van de springvorm past. Bebloem de zijkant van de springvorm en klop de springvorm uit, zodat er alleen een dun laagje bloem overblijft op de olijfolie. 
  3. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. 
  4. Plaats de kom op een klein pannetje gevuld met water en zet op middel hoog vuur. De onderkant van de kom mar het water niet raken. Laat de chocolde smelten en roer regelmatig. 
  5. Rasp de geschilde bietjes met een keukenmachine of een grove handrasp. 
  6. Scheid de dooiers van de eieren van het eiwit en doe het eiwit in een schone kom. Doe de dooiers bij de geraspte biet. 
  7. Roer de suiker, amandelen, bakpoeder, cacao en gesmolten chocolade door de bieten en mix goed. 
  8. Klop het eiwit tot er stevige pieken ontstaan. Roer hiervan een kwart door het bietenmengsel tot het goed is opgelost. Vouw dan de rest van het eiwit erdoorheen. Mix. Niet te hard, maar vouw het er doorheen! Dan behoudt het mengsel de luchtigheid. 
  9. Doe het mengsel in de springvorm en bak in ongeveer 50 minuten gaar. Je kunt de garing checken door een sateprikker in het midden van de cake te prikken. Als deze er schoon uitkomt, is het beslag gaar. Smelt de rest van de chocolade om over de cake te gieten. Eetsmakelijk!
Categorieën: Uncategorized

0