1 kg aardappels kruimig, geschild, in gelijke stukken

500 g spruitjes schoongemaakt, grote gehalveerd

200 g oesterzwammen in reepjes

100 g boter

300 ml volle melk

Nootmuskaat

3 beschuiten

200 g boerenkaas oud en geraspt

Voor erbij: uitjes en augurkjes

  1. Kook de aardappels in ± 20 min. gaar in weinig water met een beetje zout. Houd de deksel op de pan tijdens het koken.
  2. Kook intussen de spruitjes 6-8 min. in ruim kokend water met zout tot ze beetgaar zijn, grote spruiten hebben iets meer tijd nodig. Verhit 1 el boter in een koekenpan, bak de oesterzwam op hoog vuur in 4-5 min. gaar en bestrooi met wat zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Verhit in een steelpan de melk en 50 g boter tot de melk kookt. Giet de aardappels af en doe ze terug in de hete pan. Stamp de aardappels fijn en roer de hete melk en boter erdoor. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Spatel de oesterzwam en de spruiten door de aardappelpuree.
  5. Doe de stamppot over in een ingevette ovenschaal van ± 2 l inhoud. Verkruimel de beschuiten over de stamppot, verdeel de rest van de boter in kleine stukjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de puree nog 15 min. in de oven tot er een mooie goudbruine korst op zit. Serveer naar wens met uitjes en augurkjes.
Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0