Ingrediënten | 4 personen

Lamsbout

 • Lamsbout 750 gram
 • Bosje verse kervel
 • Bosje verse dragon
 • Roomboter
 • Bol knoflook
 • Zout & peper

Rode portsaus

 • 400 ml rode port (Ruby)
 • 200 ml vleesfond
 • 6 takjes tijm
 • 4 tl zwarte peperkorrels

Groentes uit de oven

 • Oranje pompoen
 • 2 paarse zoete aardappels
 • 6 gekleurde wortels (geel/oranje/paars)

Bloemkoolpuree

 • 1 bloemkool
 • 100 ml slagroom

Lamsbout uit de oven
Verwarm de oven voor op 220 graden. snijd het stuk lam in met een scherp mes, zo’n 1/2 cm tussen elk sneetje en zo/n 3 mm diep. maak een kruidenboter door de boter samen met de dragon , kervel en een snuf zout in een blender te mixen. Halveer de (ongeschilde) ui en haal de knoflooktenen uit de bol, laat ook deze ongepeld. Smeer het vlees in met de kruidenboter en leg het vlees boven op de ui en knoflook in een ovenschaal. Rooster zo’n 40 minuten voor roze vlees. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Gegrilde groenten
Halveer de pompoen en verwijder de pitten. snijd de pompoen in partjes. Snijd de rest van de groentes doormidden of in vieren. hussel de groentes in een ovenschaal; met een flinke scheut olijfolie, zout en peper. Voeg wat ongeschilde knoflookteentjes toe. Gril tot de groentes gaar en de randjes goudbruin zijn.

Rode portsaus
Kook de port in op hoog vuur tot de helft. Voeg de vleesfond toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat de saus nog zo’n 15 minuten inkoken tot de saus dikker is. Schenk de saus door een zeef en serveer bij het lamsvlees

Bloemkoolpuree
Kook de bloemkool gaar en pureer met de slagroom. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Categorieën: Uncategorized

0