Ingrediënten | 4 personen 

Rib-Eye

 • 1 kg Rib Eye
 • Rozemarijn
 • 1 bol knoflook
 • Roomboter
 • Olijfolie

Paddenstoelenmix

 • 200 gram gemengde paddenstoelen
 • Olijfolie
 • 2 tenen knoflook gepeld

Rode wijnsaus

 • Aanbaksel van de Rib Eye
 • 2 tenen van de knoflook uit de oven
 • 25 ml balsamicoazijn
 • 300 ml runderbouillon
 • 300 ml rode wijn

Rib-Eye
Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de teentjes uit de bol knoflook en plet deze een voor een met de platte kant van een mes of met je handpalm. Haal de blaadjes van 1 tak rozemarijn af. Mix de rozemarijn en de knoflooktenen met de 2 eetlepels olijfolie. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en een klont boter. Bestrooi de rib Eye royaal met zout en schroei het vlees dicht in de pan, zo’n twee minuten aan iedere kant. Haal het vlees van het vuur en doe de knoflook, rozemarijn en olijfolie bij het vlees in de ovenschaal. Voor medium-rare vlees, rooster de rib Eye zo’n drie kwartier in de oven. Heb je een kernthermometer? Rooster het vlees van totdat de thermometer 55-58 graden aangeeft. Haal de rib eye uit de oven en laat op een andere schaal rusten. Bewaar alles (vleesrestjes/aanbaksels/vet) uit de ovenschaal voor de rode wijnsaus!

Paddenstoelenmix
Snijd de paddenstoelen alleen doormidden. Bak de paddenstoelen in boter totdat ze zacht en goudbruin zijn.

Rode wijnsaus
Doe alle resten uit de ovenschaal waar de rib eye in geroosterd is in pan of zet de braadslee op het vuur om daar de saus in te maken. Knijp twee teentjes knoflook die uit de oven komen uit en voeg toe. Bak even aan en blus af met de balsamicoazijn. Laat even inkoken. Voeg dan de bouillon en rode wijn toe en laat het vocht tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Lekker met aardpeerpuree, spruiten en stoofperen! 

Categorieën: Uncategorized

0