Let op: moet een nacht in de koelkast!

Lekker als lunch of voor bij de borrel!

4 rode bieten, totaal ongeveer 300g           

4 gele bieten, ongeveer 300g                    

400 gram zachte geitenkaas

crème fraîche 

1 eetlepel vers gehakte tijmblaadjes

2 eetlepels vers fijngesneden bieslook        

2 eetlepels vers gehakte peterselie            

teentjes knoflook, fijn geraspt

Zeezout en zwarte peper

Huishoudfolie of bakpapier                       

  1. Bekleed een cakevorm van ongeveer 10 x 20 cm met bakpapier of huishoudfolie en houd voldoende papier/folie over om de terrine hiermee af te dekken als de cakevorm gevuld is. 
  2. Schrob de bieten en breng ze aan de kook in een pan met ruim water. Kook de bieten gaar in 30 á 40 minuten en schil ze daarna. 
  3. Meng ondertussen alle kruiden en knoflook samen met de geitenkaas en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dit mengsel moet smeerbaar zijn, maak het mengsel smeuïger met de crème fraîche. 
  4. Snijd de bieten in dunne plakjes. Leg op de bodem van de cakevorm een laag bietenschijfjes, gevolgd door een dunne laag van het geitenkaasmengsel. Bedenk zelf een leuke compositie voor de verschillende kleuren bieten die je gebruikt en breng de laagjes toe totdat de ingrediënten op zijn.
  5. Vouw het bakpapier of de folie over de terrine heen en plaats een gewicht bovenop de vorm. Laat de terrine minimaal een nacht uitharden in de koelkast. Haal om te serveren het bakpapier/de folie aan de bovenkant weg en draai met behulp van een bord de terrine om. Verwijder de cakevorm en de rest van het bakpapier/de folie. Je kunt nu de terrine aansnijden en serveren. 
Categorieën: Recepten

0