4 personen

1 knolselderij                                                     

600 g kruimige aardappelen                                 

500 gram gesneden boerenkool                           

1 rookworst                                                       

200 ml melk

Mosterd 

1 el olijfolie

zout

peper

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm. Breng de knolselderij met de aardappelen met wat zout aan de kook. Verdeel de boerenkool over de aardappelen en knolselderij. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
  2. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  3. Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg een flinke schep (of naar smaak) mosterd, peper en de melk toe en roer goed. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons. 
Categorieën: Recepten