2-4 personen

1 flespompoen                                      

250 g gewelde gedroogde pruimen

Kopje linzen naar keuze, gekookt              

200 g zachte geitenkaas 

 handje verse tijm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. 
  2. Leg de helften met de snijvlakken naar boven op een bakplaat en bak 20 minuten.
  3. Haal de twee pompoenhelften uit de oven en hol deze verder uit. Houd een randje van zo’n halve centimeter over. Gooi het vruchtvlees niet weg! Bestrijk de snijvlakken van de pompoenhelften royaal met olijfolie en leg de helften weer terug op de bakplaat met de snijvlakken naar boven. Bak nog minstens 30 minuten, totdat de helften goed zacht zijn.
  4. Terwijl je pompoen in de oven staat, snijd je het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg het vruchtvlees toe. Snijd de pruimen in kleine stukjes en doe bij de pompoen.
  6. Giet de linzen af en voeg bij de pompoen en pruimen. Rits de tijm van de takjes en doe ook in de koekenpan, samen met een flinke snuf peper en zout. Roer het geheel goed door en bak zo’n vijf minuten.
  7. Als je pompoenhelften klaar zijn haal je ze uit de oven. Verdeel de helft van de geitenkaas over de bodem. Schep hierop het linzenmengsel en maak af met de overige helft van de geitenkaas.
  8. Schuif de gevulde pompoenen nog vijf minuten onder de hete grill van de oven. Bestrooi voor het opdienen met nog wat tijm en zwarte peper. Eetsmakelijk! 
Categorieën: Recepten