4 personen

300 g penne                                                     

700 g spruiten schoongemaakt, grote gehalveerd    

150 g Roquefort                                                 

200 g crème fraîche

1½ el pijnboompitten                                          

1 ciabatta liefst afbak

1 teen knoflook

1 el biosinaasappelrasp

3 el parmezaan geraspt

50 ml melk

4 el olijfolie                                                       

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook of stoom de spruiten in ruim water met zout in 6-8 min. zodat ze iets zachter zijn, maar nog niet beetgaar. Giet de spruiten af en laat ze goed uitlekken. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el van de olijfolie en bak de spruiten hierin goudbruin en beetgaar. Prak met een vork de roquefort en de melk door de crème fraîche. Pers de knoflook erboven uit en schep met peper naar smaak om.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd ± 10 cm van het ciabattabrood af en verkruimel dit grof. Meng de sinaasappelrasp met de parmezaan, de resterende 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door het ciabattakruim.
  4. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de spruiten, pijnboompitten en de roquefortcrème toe en schep goed om. Voeg peper en eventueel een beetje zout naar smaak toe. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel er het ciabattakruim over.
  5. Bak de pastaschotel in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en krokant. 
Categorieën: Recepten