4 personen

1-2 el zonnebloemolie                                        

 2 el suiker

2 paksoi in drieën gesneden                                 

3 cm gember, fijngesneden

1 kilo runderschenkels 2-3 stuks                           

2 teentjes knoflook in plakjes

5 el sojasaus                                                     

1 hele steranijs

2 el Chinese rijstwijn of droge Sherry                     

1 el sesamolie

  1. Leg het vlees in een grote braadpan met dikke bodem, giet er zoveel water op, dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook op hoog vuur en schep het schuim er evt. met een schuimspaan af. Zet het vuur laag, voeg al roerend de sojasaus, rijstwijn, suiker, gember, knoflook en steranijs toe en zet het deksel schuin op de pan. Laat het vlees 2½ tot 3 uur zachtjes pruttelen, de punt van een scherp mes moet makkelijk door het vlees steken.
  2. Er moet ongeveer een kop vocht in de pan overblijven, zit er meer in kook dan nog even door zonder deksel en zet het vuur nog even hoog. Voeg de sesamolie toe en laat nog een paar min. sudderen.
  3. Verwarm een wok of grote koekenpan goed heet voor. Voeg de zonnebloemolie en direct ook de paksoi toe en roerbak 2-3 min. Bestrooi met wat zout en peper en leg op een grote voorverwarmde schaal.
  4. Haal het vlees uit de pan, verwijder de botten, snijd het vlees in dunne plakken en leg op de paksoi. Zeef de saus en schep er wat van over het vlees en de paksoi.
  5. Serveer er rijst of noodles bij!
Categorieën: Uncategorized

0