2 personen

3 aubergine                                                       

1 hand verse basilicum

2 blikken gepelde tomaten                                   

olijfolie

2 tenen knoflook, geperst                                    

Parmezaanse kaas

1 el gedroogde oregano                                       

Peper & zout

2 bollen mozzarella (voorkeur heeft buffelmozzarella)

  1. Snij de aubergine in lengte in dunne plakken van ongeveer 2 mm dik. Een mandoline werkt het beste, als je deze hebt. 
  2. Leg de aubergineplakken in laagjes in een kom of vergiet en strooi tussen iedere laag een wat zeezout (wees niet te zuinig met het zout. Je wast het er later toch van af). Laat de aubergine minimaal een uur staan, zodat het vocht eruit kan trekken.
  3. Maak de tomatensaus door de knoflook te persen en deze kort in wat olijfolie te bakken. Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en doe de oregano erbij. Roer goed en laat langzaam pruttelen totdat de saus lekker dik is. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
  4. Spoel de aubergineplakken goed af (anders wordt je gerecht te zout) en dep ze droog tussen twee theedoeken. Verwarm een grillpan en smeer de plakken met een kwastje in met wat olijfolie. Grill de aubergines aan beide zijdes totdat ze mooie bruine strepen hebben.
  5. Snij de mozzarella in blokjes en scheur de basilicumblaadjes in iets kleinere stukjes.
  6. Verwarm de oven op 175 graden. 
  7. Nu ga je de parmigiana alla melanzane opbouwen. Begin met een dunne laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop een laag aubergine. Schep wat tomatensaus op de aubergine en spreid dit dun uit. Verdeel hierover wat mozzarellablokjes en basilicum. Dek vervolgens af met een laag aubergine en herhaal hetzelfde liedje totdat de ingrediënten op zijn. Dek af met een laag aubergine en wat tomatensaus. Rasp nu naar smaak wat Parmezaanse kaas over de ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
Categorieën: Recepten

0